9.01.2009

Candles, crochet and cucumber

Syksy tekee tuloaan ja illat pimenee. Kynttilät odottavat valmiina sytyttämistä.
I´m really happy when autumn arrives. It´s so nice and cozy to light a few candles when it gets dark outside.


Amaryllis tuo mieleen joulun.
The amaryllis reminds me of christmas.
.
Virkkaan ja neulon vuorotellen. Mikä sattuu milloinkin innostamaan.
I knit and crochet alternately. I do what inspires me most at the specific moment.

--------------------------------------------------------------------Anteeksi seuraavan kuvan väritys - se ei sovi kovin hyvin aikaisempien kuvien jälkeen. Otin sen keinovalossa....
Sorry for the colors in the next pic - it does´nt suit in very well after the previous ones. I shot it under artificial light...
Tein maustekurkkuja. Ohjeen löysin Lantliv-lehdestä nro 7 2006..

Maukkaimmat kurkut (melkein suolattomat)
2 kg avomaan kurkkuja

kruunutilliä

3-4 laakerinlehteä

pala siivutettua piparjuurta (noin 3-4 cm paksua ja 10-12 cm pitkää)

2 rkl sinapinsiemeniä

2 dl 24% väkiviinaetikkaa

7,5 dl vettä

1 kg hienoa sokeria

1,5 tl suolaa

1 tl Atamon säilöntäainetta
Pese ja harjaa kurkut. Kuivaa ne ja leikkaa sentin paksuisiksi siivuiksi. Siivuta piparjuuri ohuesti. Lado vuorottain kurkkua, tilliä, piparjuurta ja mausteita puhtaisiin lasipurkkeihin.

Keitä etikka, vesi, sokeri ja suola. Tarkista että sokeri on sulanut kauttaaltaan. Nosta liedeltä ja lisää atamon sekaan. Kaada kuuma liemi kurkkujen päälle. Anna jäähtyä ja sulje purkit. Säilytä viileässä. Jos et halua käyttää säilöntäainetta voit jättää sen pois ja pakastaa kurkut. Käytä tällöin pakasterasioita.

Kurkut ovat syötäviä jo muutaman vuorokauden jälkeen.



I made some pickle. Found the recipe in the swedish magazine Lantliv..

Spiced Pickled Gherkins (almost no salt added)
2 kg gherkins (Burr cucumber or West Indian cucumber or any other that´s short and thick)

crown dill

3-4 bay leafs

a 10-12 cm piece of horseradish

2 tbsp mustard seed

2oo ml vinegar (the strong one, 24%)

750 ml water

1 kg fine sugar

1,5 tsp salt

1 tsp Atamon (it´s a benzoic acid and also known as E210)

Wash and brush the gherkins well. Dry and cut them in slices about 1 cm thick. Cut the horseradish in thin slices. Fill a couple of glassjars with the sliced gherkin, horseradish, dill crowns and spices (mustard seed and bay leaf) alternately up to the top of the jars.

Put the vinegar, sugar, water and salt in a saucepan and bring to a boil. The sugar should melt thoroughly. Take the pan off the heat and add the benzoic acid.

Fill the glassjars with the liquid and leave to cool. Close them and store in the refrigerator.

If you don´t want to use benzoic acid (or can´t find it) you can leave that out and freeze the gherkins instead. Just use jars suited for the freezer because closed glassjars would explode.

The gherkins are ready to eat in about two days.

5 kommenttia:

Meg kirjoitti...

Beautiful photographs!! So dreamy.

Seijasisko kirjoitti...

Minä teen samaa neulon ja virkkaan vuorotellen. Taitaa ollu sullakin Hexagon koukuilla. Hyvää syksyä!

Tess kirjoitti...

Ihania kuvia :) Tuosta yhdestä kuvasta tulikin mieleen, että maustekurkkuja pitäis tehdä jossakin välissä.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat meikkipussit tuolla alempana. Mistä kaava? Aivan ihana itse painettu kangas.

♥ Hannah kirjoitti...

Meg in Nelson: Thank You!

Seijasisko: Joo Hexagonia se on. Kiitos, kävin jo blogissasi kommentoimassa.

Tess: Kiitos. Joo maustekurkut on yksi suosikkilisäke ruoan kun ruoan kanssa.

Anonyymi: Kiitos! Kaava on Tilda-kirjasta "Sew Pretty Homestyle".