2.03.2008

"Push the Button"



Pipo: oma malli
Lanka: Novitan Seitsemän veljestä - tummanruskea yht. 90 g + Sandnes Kitten Mohair Beige n. 10 g
Puikot: 3 mm ja 3,5 mm pyöröt / sukkapuikot 3,5 mm
Virkkuukoukku: 3 mm

En ole koskaan ollut pipoihminen. Kuitenkin haaveilin pitkään jonkinsortin itsetehdystä päähineestä ja Jatta oli tehnyt niin kivan kissapipon että apina minussa otti vallan...
Tää on kiva ja sopivan iso. Aikaa tähän meni noin 6 tuntia (purin sen yhdesti ku oli liikaa silmukoita) ja ½ tuntia "napin" tekoon ja lankojen päättelyyn.

Ohje on hyvin yksinkertainen:
Neuletiheys: 3,5 mm pyöröpuikoilla sileä neuleosuus 21 s ja 29 krs = 10 x 10 cm

Luo 3 mm:n pyöröpuikoille 128 s. Neulo resoria 2 o, 2 n yhteensä 10 krsta. Vaihda 3,5 mm puikkoihin ja jatka sileää neulettä 50 krsta. Seuraavalla kierroksella aloitetaan kavennukset: 2 oikein yhteen koko kierros = 64 s. Siirrä silmukat sukkapuikoille ja jatka 2 oikein yhteen kunnes silmukoita on enää jäljellä 8.
Kiristä loput silmukat tiukasti yhteen päättelylangalla. Siinäpä tuo erittäin yksinkertainen ohje. Hmmm....tuota "buttonia" katsoessa tulee jotenkin mieleen ranskan vallankumous...eiks niillä ollu käytössä vähän samankokoiset sinipunavalkoiset kokardit...?



Päättelysilmukat oli mielestäni vähän rumat. Tein niiden päälle pikkunapin virkkaamalla ja ompelin sen peittämään hela hoidon.




Pakotin mieheni ottamaan vähän kuvia ja jännäsin miten onnistuvat. Mä oon yllättynyt - mieheni kuvaa paremmin kun osasin arvatakaan ja taidanpa ylentää hänet omaksi hovikuvaajakseni.



Yarn: Novita Seitsemän veljestä 90 g + Sandnes Kitten Mohair for the "button" 10 g
Needles: 3 mm, 3,5 mm circulars, 3,5 mm dpn:s, 3 mm crochethook for the "button"

Jatta made a catberet and seeing it I was convinced that maybe after all I could wear something like that too. I´ve never been a beret or hatperson myself. This I think is very stylish (even on me) and fortunately we have snow that will last for at least a month or two so I can get used to it.
I was quite surprised that my husband is such a good photograper and I´m definitely going to use him in the future...

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Snyggt! Hur gjorde du avslutningen? Virkade? Tror jag skall ta ihop min mössa så när den blir klar. BTW så var Alvas presenter ursnygga IRL !
Kramar från Maria - som inte vet om hon gör rätt när hon skriver meddelanden härinne.

Anonyymi kirjoitti...

Menin heti katsomaan! Onpas ihana tämä pipo, koriste tosi kaunis. Tämän blogin ulkoasu on hirveen viehättävä:)

Anonyymi kirjoitti...

Maria : Du gör alldeles rätt. Jag avslutade mössan med att ta ihop 2 maskor hela varvat ut. Fortsatte så länge tills det var 8 maskor sammanlagt kvar och strypte ihop dem och fäste garnet. Sen virkade jag en liten knapp och sydde fast den på de hoptagna maskorna som inte var så fina. Knappen kan du se på den lilla bilden. Lycka till med mössan. Tack för berömmet!
Anneli: Kaunis Kiitos, sun kehut on aina kivoja!

Jatta kirjoitti...

Oi, on hieno! Kelpais mullekkin, vähemmän sokerinen kun mun omat koristukset ;)

Anonyymi kirjoitti...

Jatta: Kiitos!...mun täytyy tunnustaa että yritin neulahuovuttaa jonkinlaisen elukan koristamaan nappia mutta yritykseksi jäi kun oli niin surkea lopputulos.

Tytti kirjoitti...

Tosi kiva nappipipo!

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis Kiitos Tytti!