1.27.2008

Vikings are comingMalli: oma + palmikko-ohje imuroitu jostain netin nurkasta
Lanka: 7 veljestä, Grafiitinharmaa, 100 g
Puikot: 3,0 mm ruusupuiset

Viime viikolla valmistui synttärisukat Henskulle. Sukkien ristimänimeksi tuli Vikings are coming palmikko-ohjeen kiemuroiden mukaan koska muistutti niin viikinkitaiteesta tuttua kuviota. Ajatus sukkamallista lähti palmikko-ohjeesta jonka mallikerta oli 26 s. Koko sukan silmukkamäärä on 52 ja tein varren ilman resoria jotta etupuoli ei venyisi lainkaan. Palmikkoryhmiä (siis päällekkäin olevia) on yhteensä 5 ja kärjessä on nauhakavennus.
Kantapää on tehty ns. puolikkaalla tiimalasimallilla. Kuvasta varmaan näkee että nostettujen ja lyhennettyjen kierrosten jälkeen en ole neulonut "takaisin" pidennettyjä kierroksia mutta halusin että kuviopuoli pysyisi mahdollisimman sileänä ja jätin tämän vaiheen siksi pois.The "Vikings are coming"-socks are finished and these are the photos I took before the birthday-girl got them. They weigh 100 g and the yarn I used was Seitsemän veljestä. I used my rose-wood 3,0 mm dpn:s. You can find more information on ravelry (my username is luhannah).

9 kommenttia:

Inkeri kirjoitti...

Komeat sukat ja hyvä idea tehdä kantapää noin.

Hannah itse kirjoitti...

Inkeri: Kiitos! Juu tosiaan, kantapäätä ei aina tartte tehdä perinteisellä tavalla :D

MinskuH kirjoitti...

Hienot sukat! Ja pakko tässä samalla kommentoida, että tykkään tosi paljon blogisi yläreunan kukkaniittykuviosta :)

hannah itse kirjoitti...

minskuh: Kaunis Kiitos! - mulla kesti kauan löytää minunnäköiseni pohja....

Pibu & Tinde kirjoitti...

Komeat on sukat!! ja tuo aiempi postauksesi Ice Queenista sai minut taas miettimään uskaltaisinko yrittää virkkausta helmien kanssa.

hannah itse kirjoitti...

Pibu & Tinde: Tänks juu!!! Kokeile ihmeessä helmivirkkausta, se sujuu ilman kiroilua ja hammastenkiristystä jos virkkuukoukku on mahdollisimman ohut (0,60 mm) ja helmien reiänhalkaisija on 1 mm tai enemmän

Markka kirjoitti...

Oh!
Noi viikingit sais kotiutua meillekki.

Hannah itse kirjoitti...

Markka: Viikinkejä tarvitaan aina :D

Natalie kirjoitti...

Those socks look beautiful!!