2.11.2008

ToDo or Not ToDo?

(english version at the end of this post)

Joka vuosi teen kaikenlaisia suunnitelmia siitä mitä mun pitäis ehtiä ennen pääsiäistä, ennen kesää, ennen lomia, ennen syksyntuloa, ennen joulua ja niin edelleen. Ja joka vuosi siirrän kuitenkin aina jotain seuraavalle vuodelle (tällä kertaa tuo jotain on A Cardigan for Arwen itselleni).

On niin kiva suunnitella tekevänsä puseroita, huiveja, pipoja, sukkia, lapasia ja villatakkeja. Mutta, miten ihmeessä tuon kaiken jonka on laittanut listalle ehtii tehdä? Siis pitäisihän mun ehtiä tehdä kaikki, laskelmieni mukaan aikaa nimittäin on!

Viikolla :
Käyn töissä 7,5 h päivässä, työmatkoihin menee 1,5 h, laitan ruokaa 0,5 h, ulkoilen (joka päivä) + suihku 1 h, nukun ( siis yritän nukkua) 8 h, pyykkään + tiskaan (no en nyt ihan joka päivä pyykkää) 0,5 h. = 19 h ! Joka päivä ylimääräistä aikaa on siis 5 h. Miten ja mihin se hupenee? Istun tosiaan tämän koneen ääressä yllättävän pitkään aina kerrallaan ku noita ihania blogeja on niin paljon.

Viikonloppuna :
Ei muita pakollisia menoja kun ulkoilu.... = ainakin 10 h luovaa aikaa

En sitten ymmärrä minne tuo viikonloppuaika häviää ( tosin käydään kauppareissut, tehdään viikkosiivous jne). En katso edes televisiota kun viikonloppuna ja silloinkin ehkä vaan uutiset ja luontodokkarin. Kai mä vaan olen vähän saamaton haaveilija joka suunnittelee enemmän kun pystyy toteuttamaan.

No, kun nyt kuitenkin olen tapojeni orja loin tämän vuoden ensimmäisen ToDo-listan ja kattokaahan vain niin se kasvaa pikkuhiljaa yllättäviin mittasuhteisiin.Ylläoleva kuva on epäselvä mutta jos klikkaat sitä se aukeaa selvemmin.

Vuoden 2008 ToDo-Lista on seuraavanlainen:

Every year I make all kinds of planninglists on what to do before Easter, before Summer, before the vacation, before autumn (fall), before Christmas and so on. And at every years-end I push things to the next year to come.

This time it was the Cardigan for Arwen that I planned to do for myself. It´s so nice to make up plans on the things you want to do - scarfs, mittens, cardigans, sweaters, hats and socks. I can´t just figure out how I waste my time. I seem to have about 5 hours/day to handicraft on but spend it on (mostly) cyberspacing! And those hours are just the weekdays. On weekends I must have about 10 hours/day.....I don´t understand this, it´s awkward!

Anyway, because I am slave under my behaviour, I made my first ToDo-list this year. Click on the image above and you´ll see some of the things on it.

Oh and by the way, Jess, if you read this, Emmas socks ARE finished and they are on their way to you in Gothenburg.

4 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Välillä käyn itsekin samanlaisia ajatuskuvioita läpi; että mihin se kaikki aika häviää....Tosin olen erittäin lahjakas hankkimaan kaikkea muutakin normaalin työ-koti -kuvion lisäksi. Mullakin on ajatuksen tasolla toi Arwen listalla mutta haluaisin tehdä siitä sellaisen pehvan peittävän mallin.

Tytti kirjoitti...

Kuulostaa tutulta. Laskennallisesti vuorokauteen jää minullakin vapaata aikaa ihan mainioisti, mutta joku aikavaras siitä osan kahmaisee. Kivoja juttuja sulla to-do -listalla!

Anonyymi kirjoitti...

Marika: Joo tuo pehvan peittävä malli on mullakin mielessä - en taida viihtyä muussa mallissa....:D

Tytti: Kiva että muutkin kokee tän saman ilmiön (en siis ole ihan yksin tän ongelman kanssa):D

: Hannah itse

Marika kirjoitti...

En huomannut laittaa mukaasi pasteijoiden alla ollutta lasialustaa mutta voin käydä sen vaikka tuomassa ensi viikon aikana yhdessä niiden lapasten ohjeen kanssa.