2.20.2011

2/2011

This week I have:
Tällä viikolla olen:
been weaving and knitting

kutonut ja neulonut

cut patterns and fabrics

leikannut kaavoja ja kankaita

bought new fabrics

ostanut uusia kankaita

woven fabric and sewn it into a bag

kutonut kankaan ja ommelut siitä kassin


been watching the "penkkarikulkue" and fetching the candies threwn at people

katsellut penkkarikulkuetta ja kopannut heitettyjä karkkeja

bought myself some nice yarn

ostanut itselleni kivaa lankaa

and needles and stitch markers

ja puikkoja ja silmukkamerkkejä

been kneading a dough

vaivannut takinan

and another dough

ja toisen takinan

baking them into parmesan bread

josta tehnyt parmesansämpylöitä
and butter eye buns

ja voisilmäpullaa



Sewing a dress for myself
Ommelut mekon itselleni
.

Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday, Saturday and Sunday...

A nice week indeed with lovely weather and SUN. Yes, we had sunshine almost everyday with a terribly low temperature...-30 C. But staying indoors doing stuff is alright I guess knowing that going outdoors will freeze your nose off....
.

The recipe for the Parmesan Bread and the Butter Eye Buns is as follows:
.

Parmesan Bread, makes about 16 :

500 ml lukewarm water
50 g fresh yeast
2 tsp salt
1 tsp honey (this is only for the yeast, it´s not making the bread sweet)
100 ml olive oil
about 720 g wheat flour (1200 ml)
ground parmesan for topping (can´t tell you how much)
.

I´m not going to describe the making process of the bread as I believe you all know how to knead a dough. When the dough has risen to its double size, knead it on a floured surface and make 16 small breads. Place them on baking pans and let them rest a while before spreading some water on each of them and topping them with ground parmesan. Bake in 200 C for about 15 minutes.
.
Butter Eye Buns, makes about 20:
100 g melted butter (margarine? no can do!!! It has to be butter!)
500 ml lukewarm milk
50 g fresh yeast
130 g sugar (about 150 ml)
½ tsp salt
2 tsp ground cardamom
about 780 g wheat flour (1300 ml)
1 egg (this is for glazing)
butter and sugar for topping
.
The same goes for this recipe as I´m not describing the making process. You know how to knead a dough! When the dough has risen to it´s double size, make 20 buns, place on baking pans, let them rest for a while. Then make a hole with your thumb in the middle of each bun, glaze with the egg, put 1 tsp butter and 1-2 tsp sugar in each hole. Bake in 225 C for 10-12 minutes.
.

ENJOY!
.
Viikkoni kuvissa. Hienot aurinkoiset päivät. Pakkasta. Leivontaohjeet on tässä:
Parmesansämpylät ja Voisilmäpullat
.


Parmesansämpylät, noin 16 kpl:
5 dl lämmintä vettä
2 tl suolaa
1 tl hunajaa (hiivan ravintoa, ei vaikuta makuun)
50 g tuoretta hiivaa
1 dl oliiviöljyä
1,2 L vehnäjauhoja
päälle parmesanraastetta
.

En selitä taikinantekoa, te osaatte kaikki vaivata kunnon leipätaikinan, eiks vaan? Kun taikina on noussut kaksinkertaiseksi, leivo n. 16 sämpylää, laita pelleille, kohota, voitele vedellä ja ripottele parmesanraastetta päälle. Paista 200 C n. 15 min.
.
Voisilmäpulla, noin 20 kpl:
100 g sulatettua voita (margariini ei käy, sori! :))
5 dl lämmintä maitoa
1,5 dl sokeria
½ tl suolaa
2 tl jauhettua kardemummaa
n. 1,3 L vehnäjauhoja
1 kananmuna voitelemiseen ja voita ja sokeria päälle.
.

Sama koskee tämän taikinan tekoa. En selitä. Te osaatte varmaan paremmin kuin minä sen tehdä. Leivo kohoamisen jälkeen n. 20 pullaa. Laita pelleille kohoamaan. Kohoamisen jälkeen, paina jokaiseen pullaan peukalolla kolo ja voitele kananmunalla. Laita noin teelusikallinen voita ja 1-2 tl sokeria jokaiseen koloon. Paista 225 n. 10-12 min.
.
NAUTTIKAA!

5 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Olet ollut kovin ahkerana !! Ja kuvat niin ihania kuten aina. Torikadun Makuunissa näytti olevan br-versiona vuokrattavana espanjalainen leffa Hierro. Jos et ole nähnyt niin suosittelen !

Markka kirjoitti...

Pahuksen masentava postaus siinä mielessä että mä en ole saanut aikaiseksi Yhtään Mitään!

Kudotut jutut varsinkin herättivät ihastusta täällä. Tuo kassi, upea!

Seijasisko kirjoitti...

Paljon olet ehtinyt! Ihanaa kangasta ja neulettakin tulossa. Tuo laukku on tosi hyvänäköinen myös!

Anonyymi kirjoitti...

Tilaan sulta yhden kassin :)

-A

Laura kirjoitti...

Ihana toi keskeneräinen neule ja se kassi!:)