2.28.2010

9/2010

Tabletweaving with linen as material is not easy...the threads get furry and the finished band doesn´t look nice. Maybe cotton will look more professional....

Wool as material though is easier to work with.

This is something I´ve had in my stash for many years.....cotton, a lot of it....

I finally found a nice pattern for a crocheted basket....the one I´m using is Kauhavan Kangasaitta´s pattern in finnish for baskets in Lilli-ontelokude. (sorry....I couldn´t find a translation on that word - ontelo - in my vocabulary).

Lisäys: Oh my...unohdin suomenkielisen tekstin eka postauskerralla....
.
Lautanauhan tekoa pellavasta ei ehkä ole paras valinta.....siitä tulee karvaista ja lopputulos näyttää epäsiistiltä. Ehkä puuvillaa on parempi vaihtoehto. Villaa sen sijaan on helpompi käsitellä.
.
Mattokudetta mulla on ollut varastossani pitkään ja sitä on paljon. Löysin vihdoin viimein hyvän koriohjeen. Kauhavan Kangasaitta on julkaissut sen virkattuna Lilli-ontelokuteesta. Maakari Oulussa välittää sekä ohjetta että tätä ontelokudetta.

2 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Nauha näyttää tosi kivalta ! Mulla on myös jotain matto/kori-lankaa joka pitäisi virkata pois. Virkkaaminen vaan kun ei ole sieltä kivoimmasta päästä...

Hannah kirjoitti...

Marika: Tämä virkkaus on todella ollut raskasta kun tuo koukku on nro 7 ja kude on paksua....se käy voimille! Mut valmis se on ja painoa sille tuli puol kiloa!