1.01.2009

1/2009


Malli: Sukat kokoa 36/37 omasta päästä, tiimalasikantapää ja nauhakavennus kärjessä.
Lanka: 94 g Seitsemän Veljestä, pinkki ja harmaa, harmaa jälkiliemessä värjättyä beigeä lankaa
Puikot: 3 mm

Vuoden 2009 ensimmäinen valmistunut työ. En osaa vieläkään tehdä oikein siistiä tiimalasikantapäätä mutta I´m working on it....
Kiva väriyhdistelmä, tulee mieleen Liisa Ihmemaassa elokuvan Veijarikissa - raidallinen ja makean ilkeä. Tosin näitä sukkia ei voi sanoa ilkeiksi, makeiksi kylläkin.

Socks for my youngest daughter, size 36/37, hourglass-shaped heel (I´m not very good yet on making the heel) and wedge toe. The yarn is a finnish one: 94 g Seitsemän Veljestä, colours pink and grey. I used 3 mm dpns. The stripes reminds me of the Cheshire Cat in Alice in Wonderland. Nasty and sweet. The socks are´nt nasty but they´re very sweet I think!


Sain joululahjaksi vaa´an. Nyt voin punnita kaiken tarkasti, ja huomasin jo virheitä lankakerien painoissa. Keriä jonka painoksi oli merkitty 150 g, painoikin 141 - 144 g, pieni painoheitto (liekö ilmankuivuudesta johtuvaa) mutta ajatelkaapa jos kuvittelet ostavasi 1000 g ja yhden kerän painosta puuttuu 10 g. Kerrattuna hävikki saattaa olla kymmenkertainen. Hmmm....pitäiskö otta vaaka mukaan ostoksille.....?

Santa brought me a kitchen scales, now I can weigh almost anything in sight - it´s really fun!

Ostin ennen joulua -08 Emo-tuotannon reaktiivivärejä tekstiileille tarkoituksena värjätä kaikki ne langat joiden väreistä en liiemmin pidä. Tein jo muutamia kokeiluja - niistä lisää myöhempänä ajankohtana. Ylläolevien sukkien harmaa on tummansinisen värjäysliemen jäännösväristä aikaansaatua. Värit on riittoisia ja lopputulos todella tyydyttävä.

I purchased some textilecolours before christmas -08 and I have already made some experiments (the grey yarn in the socks for example). I´m looking forward to turn all my unwanted coloured stash into beautiful new colors. I´ll come back to this in the near future.

4 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Noissa lankakerissä käsittääkseni on oleellisempaa se metrimäärä, eli jos siinä lukee, että lankaa on 300 metriä, niin sitä sitten kans on, vaikka grammoja voi sitten olla vähän vähemmän tai vähän enemmänkin, mitä vyötteessä lukee. Riippuu tietysti vähän valmistajasta, mutta näin noin niin kuin periaatteessa. :)

Hyvää alkanutta vuotta sinulle! :)

Anu kirjoitti...

Ihanat värit!

Hyvää alkanutta vuotta!

Jenni kirjoitti...

Söpöt sukat. :) Samat värit, kuin lakissa minkä Ronjalle aikoinaan tein. :)

Hannah kirjoitti...

Mari: Joo, niinhän se varmasti on kun tarkemmin ajattelee.

Anu: Kiitos!

Jenni: Kiitti! Joo, taidan muistaa nähneeni nuo samat raidat sun blogissas.