6.16.2008

Charity

Malli : oma
Lanka: Seittemän veikkaa tietty - Väri : murrettu siniharmaa...?
Puikot: 4 mm bambut


OuNe:laisten hyväntekeväisyystempaus KIP-päivänä tuotti tämän ensimmäisen työn. Tytölle tai pojalle syyslakki jonka päänympärys on 55 cm (minkäköhän ikäisenä tuo koko on sopiva?) Tein kavennukset seitsemässä kohtaa päällekkäin ihan kuvioneuleen viereen jotta niistä tulisi vähän huomaamattomat. Kuvioneule on sitä kierrettyä kahden silmukan palmikkoa jossa ei tartte käyttää apupuikkoa ollenkaan. Heleppo neuloa!

Päälaella on sitten I-cordista kierretty "makkara" joka vähän juhlistaa tätä yksinkertaista tekelettä.

Tässä näkyy tuo kierretty kahden silmukan palmikko vähän selvemmin.
.
This year we decided to give our KIP-creations to charity. The collection will be made through summer and my first project is a hat in the finnish yarn Seitsemän Veljestä by Novita. I used 4 mm dpn:s and the colour of the yarn is greyish blue...? The hat (or cap) has a circumference of 55 cm:s or approximately 21, 5 inches. I´m not shure what size that makes for a girl or boy.
The little "sausage" on top is made in I-cord, and I think it adds a little festiveness to the finished project.

6 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Eikös 55 cm ole aika ison lapsen päänympärys? Oma päänympärykseni on 57 cm, joten ehkä tuo on sellainen alakouluikäisen päähän sopiva. Meidän 4-vuotiaan pää on 50 cm. Kiva pipo kuitenkin, ja varmasti sille käyttäjä löytyy! :)

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Mittasin tuossa meikäläisten päitä, isommillakin (9- ja 10-veet) tuo päänympärys on vasta 52 ja 53cm.
Hienon näköinen pipo muuten tuo tekemäsi!

Hepsi kirjoitti...

Suloinen pipo!

Anonyymi kirjoitti...

kiva pipo.. mutta mahtaakohan kutittaa..

aura kirjoitti...

Hauskannäköinen pipo! Huomasin, että lasten pään koot tuntuvat vaihtelevan suurestikin, kun yritin selvittää netistä, minkä kokoinen pää mieheni kummitytöllä voisi olla.

Hannah kirjoitti...

Mari ja Pirjo-Riitta: Luulen että joudun sitä hieman pienentämään - mutta miten....? Kiitos ikätiedoista (olikohan Venlan listalla yhtään 13-v joka suostuisi käyttämään "makkarapipoa"?)

Hepsi: Kiitos.

Anonyymi: Kiitos - saattaahan se vähän kutittaa mutta tuosta koosta päätellen niin joudun sitä hieman pienentämään ja luulen että siihen auttaisi jonkinlainen vuori.

Aura: Kiitos! Koot ovat varmaan hyvinkin paljon yksilöllisiä - itselläni on 56 cm päänympärys mutta ei puhettakaan että edes venyttämällä saisin tuota kyseistä lakkia päähäni - se on liian matala.