1.30.2011

1/2011

Only in finnish this time, sorry...

Se on sit ensimmäinen kirjoitelma tälle vuodelle. Syksyllä en saanut aikaiseksi blogata kertaakaan työharjoittelujaksosta, mutta voin kuitenkin kertoa että olin kolmessa paikassa ja sain valmistaa kaikenlaisia esineitä, olla kaksilla messuilla mukana, toimia kerhonvetäjänä ja leikkiä opettajaa. Kiirettä piteli ja mukavaa oli.
Työharjoittelujakson jälkeen palailtiin kouluun ja joulun jälkeen ollaan alettu suunnittelemaan lopputyötä. Yllä oleva kuva on täkänän kutomisen harjoittelua. Olen päättänyt valmistaa seinätekstiilin täkänätekniikalla. Voin kertoa että se on kaikkea muuta kuin helppoa...

Tänään, vapaapäivän ja yksinolon kunniaksi, ompelin itselleni jotain. Aurinko paistoi ja kauniin vihreä-valkopalloisen kankaan inspiroimana sain aikaiseksi tunikan.

Välillä pidettiin (minä ja ompelukone) lakisääteisen kaffitauon. Se tais venähtää hieman pidemmäksi kuin se 12 minuuttia mutta kun on itsensä pomo niin eipä tuo haitannut. Eväs oli piirakka ja focaccia. Jälkimmäisestä ei ole kuvaa kun söin sen ennen todistusaineiston laatimisen...
.
Omenapiirakka on muuten isoäitini reseptin mukaan:
.
Isoäiti Airan omenapaistos
3 omenaa, kuorittuina ja lohkottuina, levitetään uunipannulle (leivinpaperoitu)
ripottele kanelia ja sokeria lohkojen päälle
1 kaffikuppi sokeria + 3 kananmunaa vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi
sekoita keskenään 3 kaffikuppia jauhoja + 2 tl leivinjauhetta ja lisää ne vuorotellen
200 g sulatetun voin kanssa

kaada seos omenalohkojen päälle ja levitä varovasti nuolijalla (seos on hieman paksua)
paista 200 C n. 20-25 min. Kumoa paistos nurinpäin jolloin lohkot tulee näkyviin. On hyvää, taattu! Lakisääteisten taukojen jälkeen sain sitten tunikan valmiiksi. En ehtinyt kuvata sitä auringonvalossa joten piti tyytyä sähköisiin ratkaisuihin. Tunika on ihan kiva...mutta...miksi ihmeessä en ajatellut noita palleroita hieman tarkemmin...etulaskosten ansiosta pallerot on ihan miten sattuu. Ne tekee siitä niin epämääräisen hajanaisen etten tiedä kehtaanko käyttää sitä ilman jotain asustetta tai villatakkia. Ja mä kun niin tykkäsin tuosta kankaasta....Lopputulos on kaikesta huolimatta tyydyttävä ja tulen ehdottomasti käyttämään tätä. Se on ihana.

Tämän kanssa haluan PUNAISTA! Mistä mä löydän punaiset Mary Janet? Punainen villatakki mulla jo on ja värjäsin just tukankin punaiseksi...Peppi Pitkätossun punaiseksi! Huomenna lähden kenkäkauppaan!!!

12 kommenttia:

Jenkku kirjoitti...

Ihana! Mää niin tykkään noista pilkkukankaista, meillä on niistä trikoista ollut aikoinaan kaikkea kestovaipoista lähtien ja ne oli niin söpöjä. Harmi kyllä en tuota löytänyt eurokankaasta ja pilkulliset trikootkin oli vähentynyt vain tummansiniseen ja punaiseen. Plääh. Haluan jotain muuta, joten pitää turvautua netin kangaskauppoihin ;)

Marika kirjoitti...

Kiva tunika, kohdistuksista huolimatta ! Kuulostaa kyllä tutulta tuo ettei aina tule ajateltua loppuun asti.

Seijasisko kirjoitti...

Aivan Ihana Tunika.<3 En olis kyllä huomannutkaan noita kohdistuksia mutta kun menit sanomaan.:)

Eija kirjoitti...

On hieno työ kangaspuissa tulossa, komialta näyttää.
Tunika on ihana ja tuota omppupiirakkaa kyl tarviikin kokeilla.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Ihanan hauska tunika!
Mistä toi malli on? (En kyl oo vuosiin ommellu ku verhoja, mut voishan joskus yrittää..)

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
♥ Hannah kirjoitti...

Jenkkuseni: Kiitti! Ikävää että E-kangas pitää niin vähän pilkullisia kankaita varastossa että ne loppuu ennenkuin sesonki on edes alkanut :(

Marika: Tänks! Joo, innostus vie usein aivoista osan järjestä... :)

Seijasisko: Tack!

Eija: Kiitos, toivotaan parasta täkänän suhteen. Omppupiirakka on aina hyvää...

Pirjo-Riitta: Kiitti! Malli on Yoshiko Tsukiorin kirjasta Ihanat mekot ja tunikat. Tein malli E:n mukaan. Tunika on aina kiitollinen vaate kun sen alle saa piilotettua kaikki ylim. makkarat... :D

A: Ihanat pattiinit! Kiitos vinkeistä!!! Haleja!

Jenni kirjoitti...

Ihana tunika! Kohdistamattomat pallot tuo vaan eloa. Pakko käydä joku päivä ihastelemassa koululla täkänääsi, mahtavan näköstä!

Jokke kirjoitti...

Pirtsakat pallerot, oikein kiva!

Seijasisko kirjoitti...

Kiitos kommentistasi<3 blogissani tänään. Vastasinkin sinulle siellä.:)

Helena kirjoitti...

Pattiinit :D Voi jehna!

P.S. Tosi hienoja juttuja oot taas tehny! <3

Siru kirjoitti...

Omenapiirakka vaikuttaa hyvältä joten täytyy joku pvä tehä se. :)
Kiitos ohjeesta!