4.04.2010

14/2010

Okay, so I made a few baskets. The round one is 18 cm (7 inches) high and 33 cm (13 inches) in circumf. It´s made out of ragrug material. And it is my own dye....the material was kind of difficult to fit into my 10 L kettle...believe me it was heavy to stir too....the color is a little uneven because of that but I don´t really mind.

The rectangular one measures aprox. 19 cm (7,5 inches) high and 30 cm (12 inches) on the short side and 42 cm (16,5 inches) on the longer side. I actually dyed these separately and they came out quite similar to each other.

I found an old warp in my stash. I bought the warp last summer when our school tried to get rid of old material. I never made plans to use it as it was because of the colors. I like the colors separately so I unwinded the warp....what to do with 1200 grams of flax or linen? Baskets of course!

Tein muutaman korin. Pyöreä on noin 33 cm halk. ja 18 cm korkea. Suorakaiteen muotoinen on 19 cm kork. ja sivut ovat 42 x 30 cm. Värjäsin matonkuteet itse 10 L kattilassa....hieman vaikeaa oli täytyy myöntää...varsinkin sekoittaminen. Väri on epätasainen mutta se ei mielestäni haittaa. Kummankin korin materiaalit on värjätty erikseen mutta silti värit on lähestulkoon samansävyiset.

Löysin vanhan loimen lankavarastostani. Olen hankkinut sen viime kesänä kun kouluni halusi päästä eroon ylimääräisistä loimista. En koskaan aikonutkaan käyttää sitä semmoisenaan johtuen väreistä. Purin siis koko komeuden...mitä tehdä 1200 grammalla pellavaa? Koreja tietysti!

7 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Hienoja koreja!

Eija kirjoitti...

Mukavat korit ja langat inspiroivia:)

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Virkatuille koreille olisi minullakin käyttöä ja trikoisia matonkuteitakin on vintillä monta pussillista. Mutta, kun en tykkää virkata... Taidan pyytää äitiä tekemään. Kissatkin varmaan pitäisivät tuollaisista.

Tant Kofta kirjoitti...

Så stiliga foton du tar!

artistimom kirjoitti...

Oi mitä koreja! Ja ihanan värisiä lankoja. :)

juuli kirjoitti...

Koreista tuli tosi kauniita! Ihanan eläväpintaista kudetta. Tykkään!

Hannah kirjoitti...

Mari: Tänks!

Eija: Kiitos!

Päivi: Kissat ois ihania apulaisia meilläkin - mieheni allergian vuoksi meillä ei ole eläimiä :(

Tant Kofta: Tack!

Artistimom: Kiitos! Langat ON inspiroivia!

Juuli: Kiitos, joo eläväpintaisuus johtuu siitä että kattila jossa värjäsin oli niin ahdas etten pystynyt kunnolla sekoittamaan lientä. Se oli ehkä hyvä juttu...