3.06.2009

Stripey socks

Malli : Eränaisen polvisukat kirjasta Sukkasillaan
Lanka : Novita Nalle / luonnonvalkoinen ja itsevärjäämäni Burgundinpunainen / yhteensä 128 g
Puikot : 2,5 mm bambusukkapuikot

Aloitin värjäämällä langan koulussa värjäyskurssin yhteydessä, ja sain toivomani värin sekoittamalla punaista ja mustaa happoväriä langan painon mukaan. Hieman glaubersuolaa ja etikkaa kuuluu ohjeeseen joka on hyvin helppo toetuttaa myös kotioloissa. Itse käytän kotona värjäykseen reaktiivivärejä. Valitettavasti en ole saanut näin tummia sävyjä niillä aikaiseksi joten pitäisi kai hankkia tuota happoväriä itselle myös kotiin.

Selasin tovin kirjoja ja lehtiä löytääkseni jonkun helpon polvisukkaohjeen mutta kuinkas ollakaan, kaikissa oli joku kuvio tai palmikko tai muu yksityiskohta jota en halunnut näihin. Halusin tehdä yksinkertaiset raitasukat - olen tosi huono improvisoimaan kun on kyse muotoilusta ja muotoilua polvisukissa pitää olla jotta ne istuu mahdollisimman hyvin pohjetta ja säärtä pitkin.

No löysin tämän überhelpon ohjeen Sukkasillan-kirjasta jossa muuten on paljon muitakin hienoja helppoja ja yksinkertaisia malleja. Suosittelen.


I really like this pattern. The yarn is Novita Nalle, knitted on 2,5 mm dpn:s. The burgundy-colored striped yarn is my own dye.

9 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Nämä on suloiset ja lämpimätkin varmasti.Mukavaa viikonloppua!

Seijasisko kirjoitti...

Yksikertaisuus on monesti kauniata. Ihanat sukat.<3

Merith kirjoitti...

Hienot sukat.

Mistä noita reaktiivi- ja happovärejä voi ostaa?

Hannah kirjoitti...

Nina: Kiitos!

Seijasisko: Näin on! Less is more. Kiitos.

Merith: Kiitti!

Hilmukka kirjoitti...

Samoilla linjoilla ollaan täälläkin noista sukista; tosi maukkaat värit!

Kyllä juu artesaaniksi pitäisi valmistua ja näillä näkymin valmistun myös. Päättötyötä ja työssäoppimista vaille on opiskelut. On kiva kuulla muiden mielipiteitä pääsykokeista, itse olen sellainen, että jännitän tuollaisia tilanteita ihan mahdottomasti. Mutta niin kuin sanoit, silloinhan sitä yrittääkin parhaansa.

Suosittelen apupupun tekoa enemmän kuin sydämellisesti. Voihan niitä tehdä varastoon ja viedä tuliaisena, synttärilahjaksi tai muuten vaan ilahduttamaan silloin kun sattuu sellainen tilanne kohdalle. Eikä tarvitse turhaan miettiä, mitä sitä nyt veisi. Hyvä kukkasien korvike ;)

Daniel kirjoitti...

Onpas nätit sukat!

Kate kirjoitti...

Kauniit!

Hannah kirjoitti...

Daniel ja Kate: Kauniit kiitokset!

Daniel kirjoitti...

Kohta saat uppdatera! :)