1.22.2009

Olen huovuttanut. Kaksi tuntia hieroin, vääntelin, kääntelin ja puristelin suomenlampaan villasta huopuvaa läpyskää. Lopputulos: musta 4 mm paksu huopainen patalappu. On se kummallista miten fyysinen raskas työ voi tyydyttää niin paljon.
Kun patalappu oli kuivunut, koristelin sen. Suomennettuna teksti tarkoittaa "Leivoksetkin ovat ruokaa! Ei kuulosta järkevältä mutta kivalta ajatukselta kuitenkin. Tyttäreni täyttää vuosia. Tämä lähti hänelle lahjaksi koristamaan keittiötä. Tai käyttöön - kumpikin vaihtoehto on hyvä. Patalapun koko on noin 20 x 18 cm. Kirjontalangan olen värjännyt itse. Kirjaimet on kiinnitetty liukuvärjätyllä muliinilangalla. Teen näitä varmaan vielä lisää.

Malli: Composed Mitts Interweave Knitsin syys/talvilehdestä 2007
Lanka: Novita Luxus Stone /itsevärjäämäni, paino 90 g
Puikot: 3 mm sukkapuikot
.
Tämä lanka on nykyinen suosikkilankani. Tykkään. Toivon ettei se osoittaudu miksikään sesonkilangaksi kun en ole löytänyt kun muutaman ohjeen Novitalta jossa tätä lankaa on käytetty. Nämäkin lähtivät samaiselle tyttärelle jolla on syntymäpäivä. Päättely oli ainoa seikka näiden valmistamisessa josta en erityisemmin pitänyt. Aikaa siihen hommaan kului pari tuntia.
.

I´ve been felting. By hand. Two hours of hard work that satisfied enormously. The writing on the potholder says "Pastries are also food". The potholder goes to my daughter, she turns 25 on Saturday.
The Composed Mitts (the pattern is from Interweave Knits/Autumn-Winter 2007) goes to her as well. I love the yarn. The colors are my own dye.

11 kommenttia:

Tess kirjoitti...

Hauska ja hieno patalappu :D Kämmekkäät on tosi upeat.

Seijasisko kirjoitti...

Kiva patalappu ja tosi suloiset kämmekkäät!

Eija kirjoitti...

Patalappu tosi kiva ja miten hienot kämmekkäät !!

Mari kirjoitti...

Mahtavat kämmekkäät, aivan ihanat värit! :) Hauska myös tuo patalappu!

Hannah kirjoitti...

Tess, Seijasisko, Eija ja Mari:
Kiitos ja kumarrus!

-sanna- kirjoitti...

Patalappu on kyllä hieno! Kiitos kommentista ja lehti löytyi laatikosta.

Jenkku kirjoitti...

Kokeilenpa tätä kommentin jättöä, en keksinyt mistä se johtuu, että mulle ei muka onnistu jättää kommentteja...=/
Se kangaskauppa mistä puhuin on tässä http://www.nuno-plus.com/index.php?main_page=index ja silmälaseja löytyy tuolta http://www.favoptic.com/

Taija K kirjoitti...

Upeita töitä. Patalapun teksti on hauska ;o)

anna kirjoitti...

hillitön tuo patalappu. :D jotenkin tunnistan niin itseni tekstistä (siis ikinähän ei ole tullut tehtyä herkkuja oikean ruoan sijaan ;)

Hepsi kirjoitti...

Upea patalappu ja nuo kämmekkäät ovat kauniit!

Hannah kirjoitti...

Jenkku: kiitos linkeistä (onnistuin sittenkin jättämään kommentin sun lootaan)

Taija K: Kiitos. Teksti on todella hauska.

Anna: Joo, tuo teksti naurattaa muakin vaikka olen sitä tuijottanut koko ajan tehdessäni sitä. Niin tosiaan, eihän sitä herkkuja tyhjään mahaan, koskaan...? :D

Hepsi: Kauniit kiitokset!