1.11.2009

Kun varastosta löytyy liian paljon pastellisävyjä on aika tehdä jotain. Mitähän? Sitä mietin syksyllä kun tajusin että minun kohdallani pastellivärit on mennyttä aikaa. Ostin ennen joululomia muutaman pullon reaktiiviväriä ja glaubersuolaa. Etikkaa löytyi omasta kaapista. Lomalla (olin vapaalla melkein 3 viikkoa) aloitin sitten lankavaraston muuttumisleikin ja olen jo melkein kaikki "ei-toivotut" värit muuttanut enemmän omikseni. Kahdessa ensimmäisessä kuvassa on uudet värit. Muutamia keriä on säästetty lasta odottavalle luokkakaverilleni. Hän valitkoon niistä mieleiset.


Kuva alla on otettu ennen värjäyksen aloittamista. Siinä on vain osa keristä. Vanhimmat pastellinväriset lankakerät on hankittu ehkä 20 vuotta sitten. Neuloin silloin tyttärilleni. Enää ei ole tarvetta näin hempeille väreille kun he ovat aikuisia. Seuraavat hempeät langat hankin sitten kun, ja jos, lapsenlapsia ilmestyy.
.

Ostin myös valkoista Novitan Luxus Stone-lankaa. Olen värjännyt sitäkin mutta siitä myöhemmin. Punnitsin myös viikonloppuna lankavarastoni - muistelin että viime kerran punnitsemisen tulos (1½ vuotta sitten) oli yhteensä noin 16 kg. Tämän päivän tulos: 23,3 kg - voi hyvä tavaton - missä vaiheessa mä olen nuo reilu 7 kg hankkinut? Ai niin, nuorimmaiseni kertoi ostaneensa ja lähettävänsä minulle jotain Wetterhoffin lankoja 350 g lisää!!! Sitten muistin että kaksi kerää roikkuu vielä keskeneräisissä puseroissa ja niissä on pyöreät 150 g. Joten tunnustan omistavani 23,8 kg lankaa. Minut pitäisi lukita vuodeksi jonnekin kaikkine lankojeni ja ohjeideni kanssa. Eikä ulos saisi päästää ennenkuin olen neulonut kaikki loppuun!

6 kommenttia:

Seijasisko kirjoitti...

Aivan ihania värisävyja olet saanut aikaseksi.

Minun "puut" ovat Toikan kerinpuut ja hankittu Somikista viime keväänä. Maksoivat muistaakseni siellä 53 euroa. Ovat kyllä kunnolliset ja kätevät käytössä. Ruuvaan puut aina talousjakkaraan ja saan niin olohuoneen tuolissani vyyhdit keriä.

Matleena kirjoitti...

Kauniita värejä onkin syntynyt!
Tunnetko sanonnan "raha tulee rahan luo"? Olen huomannut, että lankakin ilmiselvästi tulee langan luo. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Ihan älyttömän kauniita värisävyjä olet saanut aikaiseksi :)

Matleenan kanssa samaa mieltä siitä, että lanka tulee selvästi langan luo ;D Oman lankavarastoni kohdalla olen huomannut sen selvästi, vaikka aika vaatimaton lankakokoelmani on moniin muihin neulojiin verrattuna. Enemmän se kuitenkin tuntuu kasvavan kuin vähenevän :D

Hilmukka kirjoitti...

Herkullisia värejä! Nam nam :)

Hannah kirjoitti...

Seijasisko: Kiitos! Kerinpuut on harkinnassa.
Matleena: Kiitti, kyllä, lanka kaipaa seuraa - sen olen havainnut itsekin:D
Tess: Tänk juu! Onko sulla tarpeeksi iso komero?:D Tiedän kokemuksesta että paikat käyvät jossain vaiheessa pieniksi...
Hilmukka: Kaunis Kiitos!

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kauniita lankoja ja huomattavasti paremman värisiä kuin nuo aiemmat vauvavärit..