1.10.2008

Ice Queen / Jääkuningatar
Pujotettava huivi - ns. tuubi tai "poolohuivi".

Ohje : Knittyn "Ice Queen"

Lanka : 1 kerä (50 g) sammaleenvihreää mohairlankaa (epämääräinen lanka jota epäilen Novitan valikoimista poistuneen)

Helmet : Sinooperista hankitut opaalinväriset lasi- tai muovihelmet

Puikot : 5 mm ja 3,5 mm

Virkkuukoukku : 0,75 mm helmien pujottamiseen

Tein A-version johon menee vähemmän lankaa kuin B-versioon. A:ssa on pelkkää sileää neuletta ja langankiertoja (minä periaatteessa inhoan nurjia silmukoita ja pyrin siksi monesti neulomaan pyöröpuikoilla jos vaan mahdollista).

Aloitin huivin alunperin Kittystä mutta totesin että sen metrimäärä per 50 g on vain 165 m, joka on liian vähän. Alkuperäinen huivi on tehty Rowan Kidsilk Haze-langasta jonka metrimäärä on 210 m / 25 g! Tovin pengottuani lankavarastoa (siis sitä joka ei koskaan hupene vaan päinvastoin kasvaa koko ajan....) löysin mohairkerän jota epäilen Novitan langaksi.

Se oli tarpeeksi ohutta ja helmetkin pujahtivat kiroilematta omille paikoilleen. Tuolta Knittyn sivulta neuvotaan myös miten helmet voi pujottaa langalla jos ei virkkuukoukku mene läpi.

Tämä menee lahjaksi eräälle jolla on syntymäpäivä tässä kuussa.

Nuo lasihelmet on ihanat kun katsoo niitä auringonvalossa. Toivottavasti aurinko paistaa viikonloppuna jotta sais vähän parempia kuvia otettua - lunta kun täällä pohjoisessa tupruttaa koko ajan. Olen vähän kateellinen eteläsuomalaisille kun uutisissa kerrottiin että talvikausi jäi lyhyeksi etelässä!


This was my first Ice Queen -scarf (it will definitely not be my last one).
I did version A in stockinette st lace and of mossgreen mohair-yarn with opal-coloured beads -not quite sure whether they´re glassbeads or made of plastic since I did´nt find any description on the package.
The sun shines very beautiful through them though...

The material (very old I guess) I used was something I found in my stash, because the yarnbanner is missing I think it´s something Novita Yarnspinnery had in they´re assortment years ago.

The scarf goes to someone who´s birthday is celebrated this month.

I´ll try to take clearer photos next weekend if the sun shines.

2 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Upea !! Minullakin on to do -listalla ihan itselle ko. "huivi" koska en ole sinut oikein noiden pipojen kanssa

Hanna itse kirjoitti...

Kiitos Marika - minäkään en oikein pidä pipoista ja ajattelin laittaa puikoille jonkinvärisen itselleni - Somikissa oli mohairlankoja mutta niidenkin juoksumetrit oli aika vähät joten lanka josta tehdä on täysi arvoitus tällä hetkellä...