9.03.2010

30/2010

I can´t help myself. I am thinking back on those hot summerdays in June and July this year. Remembering sewing like a nut, trying to get finished before the fair. Why I remember this is because right now the weather is awful. Rain, cold and wind. No sun. Just thinking about the coming winter makes me sad. I am most definitely a spring and summer person.
In the first pic, my eldest daughter H and her husband M are wearing medieval clothing I made. By the way, H&M just recently released their newest album. They also updated their shop, you can order the album and jewellery there. Take a look. Then go to MySpace and listen. The music is beautiful.

The dresses to wear under the surcots.

The surcots in orange (for me) and green (for H).

Our ship-shop.

My son-in-law wore clothes in this color. I remember wondering why on earth am I cutting off this absolutely beautiful selvedge? It´s just too lovely to be thrown away...

Auttamattomasti muistelen kesä- ja heinäkuun kuumia päiviä kun ompelin kuin hullu. Piti saada valmiiksi ennen markkinoita. Miksikö muistelen? No siksi että ilmat on ikävät. Sadetta, kylmää ja tuulta. Ei merkkiäkään auringosta. Olen vakavissani kun sanon olevani kevät- ja kesäihminen.
Ekassa kuvassa on tyttäreni H ja vävypoikani M valmistamissani keskiajan vaatteissa. Muuten, he julkaisivat juuri uusimman albuminsa. Puotikin on päivitetty. Mene katsomaan. Sitten kuuntelemaan MySpaceen heidän musiikkia. On kaunista.
Muissa kuvissa on alusmekkoja ja päällysmekkoja markkinoille. Ja puksupuotimme. Ihmettelin kun leikkasin M:n vaatteiden kankaita että miksi ihmeessä hulpion reunat jotka ovat niin kauniita, leikataan pois? Ne ovat aivan liian kauniita poisheitettäväksi....


2 kommenttia:

Meg in Nelson kirjoitti...

Beautiful costumes. And did you really throw away the selvedge?

Eija kirjoitti...

Oikein hienot pellava-asut jaksoitkin helteillä ommella. Itellä ei silloin oikeen mikää sujunut, luulisin olevani kevät-syksy ihminen. Pimeydestä en kyl yhtään tykkää. Käynkin vielä tsekkaamas nuo linkkisi mm. musiikin suhteen.
Niin ja kauniille hulpioille varmaan kehittyykin ideoita:)